Mancare de telina – Reteta de post foarte usoara

0

Ingrediente (4 portii):

5 teline
1 ceapa
1 fir de praz
2 linguri ulei
1 lingura faina
0.5 lamaie
200 g masline
patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Cureti legumele si le speli. Tai telina in felii, prazul in bastonase, iar ceapa marunt. Crestezi putin maslinele. Oparesti telina si, separat, maslinele, apoi le scurgi imediat. Incingi intr-o tigaie uleiul si calesti putin ceapa si prazul. Adaugi telina si maslinele si torni apa calda cat sa le acopere. Acoperi vasul cu un capac si fierbi mancarea la foc mic, pana cand sosul scade la jumatate.
Dizolvi faina in 150 ml apa rece si torni amestecul in oala. Dupa 1-2 minute, stingi focul, stropesti mancarea cu zeama de lamaie, sarezi si piperezi dupa gust si presari deasupra patrunjel verde tocat marunt.
sursa

Leave A Reply

Your email address will not be published.